21.3.12

Ayam harum thai

semalam saya try masak ayam harum thai
kali pertama saya makan ayam ni masa kat rumah supervisor saya, Dr.K
kalau tak silap Dr.K buat jamuan sempenan student dia dah submit thesis degree
dan seperti biasa student akan dikerah menjadi tukang masak
dengan arahannya... :D

*memang dah jadi tradisi,
Dr.K akan "meraikan" student yg dah berjaya submit thesis dengan
kerahan tenaga untuk masak di rumahnya*

yang seronoknya
time ni laa segala rahsia time kelas Dr. terbongkar
hikss...
memandangkan Dr.K tersangatlah garang
makanya terpaksa buat macam2 cara untuk dia tak garang dalam kelas :)

ok.
berbalik kepada hidangan kita semalam..ecehh
thanks to mimiey for the recipe



bagi saya....
entah.. rasa macam ada sikit macam ayam paprik
dan entah macam tak kena dengan selera saya
tapi licin jugak orang lain habiskan..hikss.. :)


apa-apa pun kawan-kawan boleh try eh...
kicap jangan banyak sangat..nanti warna dia lain jadinya....

untuk yang ambil result SPM hari ni
good luck...all the best..
Terima seadanya result yang kamu dapat
itu yang hasil usaha kamu selama ni
itu yang terbaik untuk kamu..
yang penting cuba perbaiki lagi untuk menjadi seorang lebih berjaya.. :)

2 comments:

My Azie said...

ok ..boleh try ni =)

sapphire said...

sila-sila..nnt nk tgk hasilnya eh :)