25.4.11

tentang terengganu

  • asalnya saya nak sangat study (check), bekerja (check check) berfamily (owh belum lagi) dan tinggal luar dari terengganu (10x check)..sekarang betapa saya rasa nak tinggal dan berkeluarga di terengganu lah pulak kan... org kata walau hujan batu di negeri sendiri pun tetap best tak macam di negeri orang lain...kan..?

  • asalnya keluarga saya memang dari terengganu. wan, ki, ku & mummy. semuanya dari terengganu. saya sendiri lahir kat terengganu. cuma selalu orang salah anggap saya ada darah arab. ...? ada rupa ke..? paling pelik bila orang kata rupa saya macam orang cina...haiyoo amma appa.. :p

  • en.mm pun sama lahir di dungun, terengganu. tapi kawan-kawan kat office pandai eh buat saya gelak. diorg cakap en.mm nih org mana..?orang jowo ke..? hihi..iya iya laah..namanya mirip orang jowo sih.. :p
 
  • dah nama lagi orang terengganu, tentulah majlis kahwin pun buat kat terengganu kan. kalau boleh nak buat kat rumah kuala ibai tu. tapi...semua orang harapkan buat kat shah alam. haihhh..mana buleh gitu.. :D [tapi adik ckp kt mummy, turn dia nanti dia nak buat kat shah alam , saya n emy ckp kita tunggu dan lihat saja hihi]

  • tinggal kat terengganu - KL memang jauh bezanya kan

  •  sekarang jam 430 pagi. saya baru terjaga. nak packing barang2 yang nak kena wat balik terengganu hari nih. adam pun ikut sama.

  • tiba-tiba rindukan office 6sigma saya -_-"

10 comments:

" Ayu "on air........ said...

Hai nilam...Dah nk kawen yek...bgtau ayu tau..Btw jdlah follower ayu ye...tq

Anonymous said...

jowo?bleh sy teka name en mm?

jawapan 1- megat marzuki
jawapan 2- mohd mazuan
jawapan 3- mazuan marzuki


ade yg kena x?

hihihi

Anonymous said...

boleh cerita sikit baju nikah warna ape? baju sanding adekah warna biru nilam?wah tanteknya!!

Nurin said...

adek nak kawin kat shah alam?!! dah ada calon ke ni? pls share the story mory..hehe.. jumpe di tranung neh!

sapphire said...

ayu: hari tu org nk bg kad..tp kak dana ckp ayu dah pindah kelantan..sbb org wakil kan kak dana utk bg semua kt lec much.. :) tp jemput dtg eh.. :)

anon: pasal baju n en.mm nnt sy bgtau eh.. :)

nurin: rasa mcm ada..hehe

Anonymous said...

ok nilam.cite la..citela..sy ogt nilam akan buat 'journey of bride to be' sbnarnya..dari preparation and all.siap ade video2 behind the scene..

really looking 4wd sbb awk adalah sgt plain and beautiful.

deena awanis said...

terengganu ada nasi dagang..nasi dagang kat KL dah lah mahal, x sedap pulak tu...

farihah said...

a

farihah said...

awk,pelamin awk nnt caner ek?
sy ade jumpe satu butik yg dpt buat pelamin impian awk tu..80%same!

cantik sgt!nnt sy nk wat.sy nk email kat nielam gmbr tp xtau email add.

oh..oh!btw sy dh add fb nielam.apprve me ya!

sapphire said...

ala yeke..butik mana..?hari tu tanya abg nuar dia ckp dia boley buat.tp cm biasa r byk alasan nye. nk jugak kit aikut dia punya idea..

email ke gemluve@gmail.com k :)