22.10.10

bila lelaki menjadi Ayam


baca berita semalam?
pasal seorg perempuan (tunangan org) sanggup melarikan diri
dari kuantan ke KL
semata nak lari dari tunangan dia?
sebab dia lari?
tunangan terlalu mengongkong titik

abes di situ

dengar Flyfm pagi tadi?
pasal seorg lelaki (tunangan org) nak putuskan pertunangan?
sebab nk putus?
dia x rasa dia sayang lagi tunang dia
dan dia ckp lagi mcm dah xde API dalam relationship diorg
sayang mcm sayang kt adik
tunangan x amik kesah bla bla bla
tapi takut nak bagitau titik

ok x abes di situ

dj dj dj Fly fm
katanya nk tolong si lelaki tadi tu putus tunang
*kecuali dj nadia yg x setuju lansung dengan idea dua org lagi dj*
then diorg pun call la tunangan (Miss A) si lelaki tu
n ckp kt Miss A yg tunangan dia dah xnk dia dah
tapi mcm takut nak bagitau
so mintak tolong dj dj nih bgtau kan

huh
GILA HOKAI
knp gila sgt neh!!!

apa lagi Miss A marah r
hishhh sape tak marah
satu malaysia dengar kot
n dj dj tu mmg xde kaitan pun
lelaki tu pun satu
hishhhh
Miss A marah marah marah dan marah lagi
sampai la dia letak phone camtu jer
titik

sampai situ jer la yg sempat saya dengar
sbb dah sampai office
ada yg dgr sampai abes tak

so
apa pandangan korg?
patut ke  dj dj  tu call Miss A?
adakah lelaki tu AYAM sgt?
atau dia ntah...

isk isk
klu saya la di tempat Miss A
terus mintak mc dengan boss

7 comments:

azri said...

salam nilam..
1st case : pada sy, sy bole terima sbb baru tunang da ng kongkong n penmarah. klau da kawen x mustahil kaki pun naik kn??

2nd case lak : lelaki yg call 2 bkn 'lelaki' pun sbnrnye klau da camtu..spatutnye dia harus berani dan bertanggungjawab dgn ape pun keputusan yg dia nk buat..bkn serah kt DJ2 tu..DJ berdua tu pun x patut msk campur n tlg org putus tunang..benda tu bkn benda main2 or nak buat entertainment..lelaki 2 pun x sepatutnya call radio pasal nk putus tunang.

Ni pendapat n pandangan sy..maaf klau ade yg tersalah or terkasar bahasa..

Erina Asmawani said...

ena dengar flyfm pagi tadi. OMG! lelaki tu mmg sgt ciken! dem! bak kate pompuan tu, dia boleh je ckp or bg msg sendiri dari suh dj2 tu bgtau. Helooo..satu malaysia dgr kot. tapi tula..ena suka komen dari sorg guy ni, dia kata dj2 ni tk patutla wat segmen ni, sbb dia patutnye tolong org yg kesusahan, bukan tolong susahkan lagi org.setuju!

pasal dak pompuan tu, dia masih muda gila dan tak matang. titik (ikut nilam ;p)

YaMie said...

dengar jugak pg td. Laki yg call tu mmg xgentleman lgsung!!!

aishah_conteng_je said...

memang sungguh ayam

sapphire said...

azri, ena, yamie & aishah..
kesian kn perempuan tu..

sapphire said...

saya xtahu knp saya duk fikir jer psl nih hikhikhik
knp ek?
lps byk byk fikir
saya tak rasa lelaki tu takut sebenarnya
tapi maybe x sampai hati atau sebab dah sampai tahap bertunang ..melibatkan dua family..jadi..dia pilih utk stay dgn perempuan tu..

kan? betul tak?

azri said...

salam nilam..tgh baca entry yg lama2 tb2 tertarik lak ngn isu ni.ade betolnye ape yg awak ckp 2 nilam.bila da smpai tahap bertunang ade byk hati yg kite kene jaga..bkn family kite je tp family tunangan kite jgk..actually sy pernah putus tunang. keputusan 2 nakad sy buat selepas lebih 4 bulan berfikir.bkn senang nk putuskan hubungan selepas 7thun bersama..tp saya xnak tipu diri sendiri n tipu dia.