Friday, March 19, 2010

motivasi pagi




mami kata. tegur la. tegur la. tak baik buat camtu. dia anak mami gak. mami mengandungkan dia 9 bulan gak. dalam perut yg sama gak. kluar dr tempat yg sama gak. tegur la. tegur la. tolong la dia. bagi la dia semangat. dia nk berubah dah tu. saya? dengar jer. buat buat sulmber. sambung buat buat kerja mcm xde pape yg berlaku. huh. bila ia melibatkan mami n adik beradik yg lain. bila dah menyakitkan hati mami. kurang ajar ngn mami. menyusahkan mami. sorry. memang susah saya nk terima. pernah bagi peluang. tapi dia sia sia kan. pls la. mami mmg baik hati. klu saya. sorry. tgk la nnt canne. note:: jgn cari pasal ngn saya. klu x, saya x maafkan sampai bila bila.

mereka yg lahir bulan Mei ialah seorg yang:: (curi dr azzah )

* Keras hati & tegas.
* Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
* Pemikiran yang tajam.
* Mudah marah apabila tidak dikawal.
* Pandai menarik hati & perhatian orang lain.
* Perasaan yang amat mendalam.
* Cantik dari segi mental & fizikal.
* Tidak perlu dimotivasikan.
* Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
* Mudah dipujuk.
* Bersikap sistematik (otak kiri).
* Suka berangan.
* Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
* Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
* Daya khayalan yang tinggi.
* Permikiran yang tajam.
* Pandai berdebat.
* Fizikal yang baik.
* Kelemahan sistem pernafasan.
* Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
* Tidak berapa suka duduk di rumah.
* Tidak boleh duduk diam.
* Tidak punya ramai anak.
* Rajin dan bersemangat tinggi.
* Agak boros


masa Simposium Keusahawanan baru baru nih, saya sempat borak borak ngn Dr. HM Tuah. dia tanya single ke double? anak ke berapa? klu anak 1st n anak bongsu. sila elakkan. klu anak kedua n kedua. ok. cuma dua dua keras kepala. klu anak 1st n 2nd ok. then saya tanya ramalan ciri ciri tarikh lahir tu boley pakai ke. dia ckp. ramalan ciri ciri melalui tarikh lahir tu betul. tapi mungkin kita xnmpk lagi ciri ciri kita tu skang. mungkin 2 3 tahun akan dtg. atau mungkin ciri ciri tu da sebati ngn kita dulu tapi disebabkan faktor2 lain ciri ciri tu da hilang.. mungkin 2 3 tahun dulu ada. skang da xde. so dia tambah lagi, ciri ciri nih kita boley pegang sebagai satu point utk kita berubah. contoh mudah marah bila x dikawal. kita tahu sifat tu boley menyusahkan mami or adik beradik yg lain. jadi apa kata kita slow slow kawal marah kita tu. jgn nk over sgt. lama lama sifat mudah marah bila x dikawal tu akan hilang sendiri. klu ada pun mungkin dah boley dikawal. ok. sekian terima kasih untuk sesi motivasi diri di pagi hari dengan Dr. Sapphire. eh. perasan. :P


6 comments:

Mike.UKM said...

Suka berangan?
Khayal?

SETUJU!!!

lol..

X banyak anak?

:p:p

sapphire said...

knp ngn xbyk anak??? pelik kah?? :P

Mike.UKM said...

tapi sye nak anak byk2... :p ;p

sapphire said...

mintak ngn saya ke apa nih?? hahahha :P

Mike.UKM said...

mintak dgn awak blh ke?
hahaha

:p :p

sapphire said...

gila! :P