Friday, March 19, 2010

bila saya xde keje


beberapa perkara yg saya rasa nk buat sgt. ::

  1. nak buat roadtrip seluruh malaysia. tapi klu dpt backpacking ok gak. kita try dlm msia dulu. then br ke negara lain.
  2. nak rockclimbing. nmpk susah. tp cm best.
  3. nak menari lagi. bukan tarian moden. tapi tarian tradisional.
  4. nak mahir main keyboard. keyboard kt bilik da jadi cm barang antik da.
  5. nak amik kelas menjahit n memasak.
  6. nak panjat gunung kinabalu.
  7. nak naik keretapi. haha. punya la kuno kan. negeri mana yg ada keretapi eh?
  8. nak ke penang. satu satu nya negeri yg saya xpenah jejak kaki lagi. saya teringin nk gi kedai buku terpakai kt sana. xtau nama apa. tp kedai buku tu sgt glemer.
  9. nak bukak cafe. cafe cum mini library. xde mknan berat. makanan biasa2 jer.
  10. nak buat kerja amal. cm pegi kt kawasan gempa bumi. n buat la pape yg patut.
  11. nak belajar hack email.
  12. nak beli camera besar.
  13. nak naik tingkat atas sekali menara berkembar petronas.
  14. nak jadi penampilan khas dalam majalah. haha. impian apa nih??
  15. nak punya satu cincin permata sapphire
  16. nak jadi cikgu yg best. yg tahu kehendak pelajar.
  17. nak jumpa Dr. Mahathir
  18. nak menyanyi dalam satu art event. haha.
  19. nak masuk dewan parlimen.
  20. nak jadi cam mummy.
  21. nak lebih banyak cakap. cakap yg penting2 saja.
  22. nak jadi surirumah sepenuh masa yg ada title Dr

13 comments:

yanafia said...

road tripp backpackinggggggggg
omaigod
at last jumpa jugak manusia yg ada keinginan yg sama
jom kak nilammm jommmmmm
kita backpacking!!

nak tumpang main keyboard...lalalala
kalau nak gi penang jommm.yana pun bleh jadi tourguide.kalau camera besar tu, sila la simpan duit kak nilam...mari join kelab kamera gabak

=)

sapphire said...

hehe..
jom yana...kita backpacking!!! teringin sgt..
dr bangi ke penang..huhu...
caemra besar sedang2 kumpul r nih...beli ngn hasil titik peluh sendiri lagi memberi kesan kan.. :P

HAZRiN said...

hahahahaahahaha hack email eh
hahahahahahahaa

sapphire said...

yer ar!!!
dia hack email kita.kita hack email dia plak!

En Kid said...

:)
jom datang penang..
tourguide tak bertauliah akan membantu..

saye suke yg no.22
hee~

sapphire said...

yupsss
satu hari dlm tahun nih sy akan ke penang! :)

no 22?? huuuu~~~

Mike.UKM said...

Kid nak org mcm no 22 kot...

BackPACK!!!
BEST2!!!
Jom ke Australia lak...

sapphire said...

jom!!
encik mike sponsor?? nnt saya bagi paper work :D

Hasif n Fara said...

SEBAB SAYA XDE KEJE JUGAK, SO SY NAK KOMEN ATAS PERMINTAAN ANDA:

nak buat roadtrip seluruh malaysia. tapi klu dpt backpacking ok gak. kita try dlm msia dulu. then br ke negara lain.
P/S:SAYA MMG NK BT TOUR 1 MSIA SEMENTARA SY MSH SINGLE NIE

nak amik kelas menjahit n memasak.
P/S:SAYA BLH LA MEMASAK, MENJAHIT MMG SY NK BELAJAR SBB SKANG NIE TEMPAH BAJU DA MAHAL...

nak panjat gunung kinabalu.
P/S:SAYA PUN SAME..

nak naik keretapi. haha. punya la kuno kan. negeri mana yg ada keretapi eh?
nak ke penang. satu satu nya negeri yg saya xpenah jejak kaki lagi. saya teringin nk gi kedai buku terpakai kt sana. xtau nama apa. tp kedai buku tu sgt glemer.
P/S:SAME SGT2..SAYA MMG GILE2 NK KE PENANG SINCE ABH DGREE, TP MY ONLY REASON TO GO THERE IS FOOD HEAVEN..NYUM..NYUM..SY SUKA MAKAN..


nak naik tingkat atas sekali menara berkembar petronas.
P/S:SAYA XNK NAIK TGKT ATS..TP SEJAK COUPLE DULU, SY TERINGIN NK LALU KLCC BRIDGE TUE..DA DTG AWL PAGI NK REBUT TIKET PUN XDPT2 GAK..SMPI LA NIE..


nak jumpa Dr. Mahathir
P/S:SAME2..

nak jadi surirumah sepenuh masa yg ada title Dr
P/S:MATLAMAT HIDUP SY ADLH MASTER B4 25..DOAKAN YE SAYA..

sapphire said...

hehehhe
faraaa...thanxxx..
jom kita gi penang dulu nk..naikkeretapi heeee

n impian saya..nk ada phd sebelum 30 ..doakan saya jugak yer :D

cik Lin punye crita.. said...

sy pun suka yg no 22 tue~ hehehehe

sapphire said...

hye cik lin..
knp ngn 22??huuu.....cik lin pun nk cmtu ek?? heee :D

cik Lin punye crita.. said...

haha aah nk cam no 22 tue~~ heeee klu la bleh camtu.. (tp mst xckp duit nk shopping la plak) hehehe