Thursday, March 18, 2010

cerita hari ini

oxidation-reduction also knonw as redox process. oxidation occurs whenever the oxidation number of an element increases as a result of losing electrons. bla bla bla...loss electron...bla bla bla...H2 O2 H2O..bla bla bla...titik.

tadi utk kali kedua saya ke Segi Collage, Subang Jaya. lawatan kali pertama berjaya dengan jayanya. dan sebab tu saya dipanggil untuk lawatan kali kedua. tapi kali kedua nih. saya xyakin sangat. mula mula jumpa Programe Manager utk Foundation Programe, Madam Villa. dia ckp mungkin dua org panel je utk mock lecturer hr nih. saya da gembira da. tiba tiba. ada pulak kelas yg kosong. ada beberapa org student. aiyoooo. x pasal2 saya kne mock lecture depan diorg. ok lah. dlm 5-8 org student je. heiii. kamu pernah ada kelas yg 41 org student ok. apa nk takut. tapi kali nih. lain sikit kot. nasib baik diorg bg kerjasama. tp xtau la kalau kalau diorg saja bagi tindakbalas respon buat buat faham padahal x faham. huhu. xkesah. yg penting. saya da buat yg saya rs terbaik. terbaik berbanding interview kt MUCH dulu kot. haha. klu ada rezeki x kemana kan?? :) eh mcm klu ada jodoh xkan kemana je :)

HR

Segi cm 2 kali ganda exklusif berbanding MUCH. exklusif smpi rasa cm suatu hari kita lalu lalang kt depan butik yg mcm org kaya jutawan mak datin je yg akan masuk. saya lebih suka suasana UKM. walau lama. bangunan x penah cat. tp dia mcm sgt frenly. chewaaa. huhu. owh UKM DIHATI KU. AMIK LA SAYA BEKERJA DI TEMPAT ANDA. haha..contoh x kne lansung.student2 segi plak. jgn ckp r. african berlambak. yg pki mini skirt pun cm da jadi pakaian rasmi. saya suka kt MUCH. sbb semua nya seragam. putih semuanya. putih bersih. suci murni. pilihan suri rumah. atleast boley bezakan mana lecturer mana student. biasalah. lecturer kn sama saiz ngn student.

xtau knp banyak sgt patung canni. tepi lift. laluan jalan kaki. erm...seni kot :)

segi memang kaya kot. kerusi berukir canni. bersepah. :)

jom ke cerita cik Adam kita nih pulak. sebelum ke Segi. saya blk umah dulu. tp kne singgah pkns. sbb mami n adam n yaa kt sana sbb nk renew pasport. yaa cite, adam merajuk ngn yaa n mummy. nmpk saya je.terus nk saya dukung. adam berat. kadang kadang lenguh gak nk dukung lama lama. tp disebabkan merajuk ngn yaa n mummy, cik Adam kita nih xnk ngn diorg. nk saya jugak. huuuu. ngn choki choki kt tangan. abes comot. adam adam. skang da pandai "bye bye" da. pastu klu makan. n d a abes. da pandai "yeay" skang. sambil tepuk tangan. huhu. comey jer. pastu. klu org ckp telefon. dia sibuk gak nk cakap. pastu bila letak phone kt telinga dia. tersengih sengih dia. nampak gigi taring. huhu. owh yer. adam ada gigi taring. gigi atas n bawah pun da byk.

apa lagi nk cite eh. owh yer..Dr. N kesayangan merangkap co-supervisor saya da pulangkn tesis saya. yeay!!! kne baiki sikit. gaya pennulisan n gaya persembahan data cm x brape best. huhu.
jadi yg paling penting skang saya perlukan petua untuk lebih semangat dalam membaiki tesis. sebab baiki tesis lagi susah drpd buat tesis. tapi saya nk kuar tgk hot balloon. saya nk g pesta buku. saya nk tgk wayang. ok ok. cik Sapphire jgn nk mengade!

satu lagi. cousin saya Nurin da pregnant da..weeee. tahniah nurin n miji! :)
* saya rasa. dlm fikiran mami time cite hal nurin nih ... bila la nk ada cucu sendiri nih*

semester lepas saya ajar diorg Environmental Assessment. skang semester 5 , mereka yg sama subjek lain - research Method plak. nasib baik kelas sehari je seminggu. klu x ..xtau canne nk mengahrungi badai ombak tsunami berdepan ngn diorg. :D

8 comments:

En Kid said...

hohoho~
mami2..mau cucu?..cepat tny yaa bile lg..
:)

LaDy DeLLaZ said...

hamboi.. laju jer along nih komen.. ngeh3.. :P

nilam, tetiba rase geli tgk binatang 8 kaki kt sebelah nih lalu lalang.. haha..

sapphire said...

kid:: sila tanya sendiri yer!! :P

dell:: hehe..yeke...da tahu da...nnt boley la letak byk2 dlm almari dell :P
*gaya takutkan org ngn kucing ganazzz* :P

En Kid said...

cik angah..
mane ade laju..
tak sempat nek je lagi nih..
:p

binatang 8 kaki?..tu la geng spiderman..
nilam try nk jd spiderwoman lak..tu yg bela tu..
:p

LaDy DeLLaZ said...

haha.. oo, mau letak eh dlm almari..

nih yg nk carik madam amin letak bwh katil nilam nih.. hahahah~ :P

sapphire said...

madam amin???hahha...siap ada nama tu... :P

Mike.UKM said...

Suke patung tu.. :p:p

sapphire said...

amboiiii mike...pantang eh :P