Monday, July 17

budak baru belajar

saya rasa saya kena blog pasal ni
saja..
untuk kenang-kenangan
untuk masa-masa rasa down ke hahaha boleh?

sebenarnya saya dah try untuk belajar pasal water modeling ni dah lama
sejak bulan puasa lagi. (sebab dalam plan bulan puasa kena siapkan hal-hal modeling ni)
tapi..kita ni plan je..yang approve boleh jalan ke tak tu Dia yang satulah kan..
sebelum puasa (masa tu busy dengan candidature defence dan siapkan analisis yg lain)
dah janji dengan kawan dari uitm yg kenal masa kat kyoto dulu yg dia boleh ajarkan water modeling
sekali bulan puasa hari tu dia kena masuk lab sebab peralatan apa yang rosak ntah
ok. jadi ktorang try belajar secara jarak jauh melalui whatsapp
Ya Allah...ya Tuhan..nak boleh ke install software pun poning kepala hah
siap email founder software hahaha nasib baik dia reply email..haha
pastu nak masukkan data pun pening..
padahalnya mengikut apa org cakap benda ni senang je
(saya kot yang dah berkarat hahaa)

pastu macam give up (boleh?)
saya pun kawan2 lain yg boleh tolong ajarkan
email senior dari ukm (yg sekarang dah water quality expert)
dari tu dia mention sorang water quality expert (Dr. Z) ni
Alhamdulillah...dua-dua reply email saya
dan willing to ajar dan set appointment
fuhhhhh...lega yang teramat sangat...
Alhamdulillah..thank you Allah...

betullah kata orang...senang je sebenarnya..
cumanya kena faham lah setiap satunya
nanti nak ajar kat orang lain senang

rakan-rakan yang sama-sama training hari tu sangat helpful
Dr. Z sangat snagat best..beliau terang satu-satu
kalau tak faham tanya sampai faham..

mereka-mereka yang pakar dalam bidang alam sekitar
Dr. Z pakar dalam bidang water quality
dan Mr. J yang merupakan pemilik environmental consultant
yang juga alumni UM yang juga luas pengalaman dalam bidang alam sekitar
dan baik sangat sebab benarkan saya join sama staf dia training dengan Dr. Z for free
Alhamdulillah

next?

apa lagi
run la model tu cik nilam oiii
berangan apa lagi huhu



1 comment:

dorsett pink said...

best dengar orng cerita pasal phd journey masing2. Setiap orang berbeza cabarannya.