10.9.15

lunch box: nasi goreng belacan


IMG_1643[1]

selalunya bila sampai masa kebosanan keboringan dengan makanan kat café sama ada café di library shah alam atau café di UM akan ada kerajinan untuk masak pagi pagi. tapi yang simple simple je la. macam hari ni rasa nak bawa nasi goreng. maka terhasillah nasi goreng belacan ala sapphire dengan ayam goreng. boleh jadi brunch sekali dengan lunch terus. cepat betul rasa lapar sekarang. kalau adae lauk yang tak habis semalam saya bekal lauk tu je. makan sambil tengok drama korea ke. selalunya tengok grey’s anatomy. seludup masuk bekal dalam handbag dengan harapan pakcik guard tak terhidu bau belacan yang semerbak. fuhhh.  korang lunch apa hari ni?

2 comments:

dorsett pink said...

saya hari-hari bawak lunchbox gi university sebab library upm tak ada kafe.. Nampak student2 lain pun kebanyakkannya bawak bekal gak

sapphire said...

itu la...nampak intan punya lunch box..menarik sungguh...dan rajinnya masak pagi-pagi...cafe kat um ni ok..(sekarang baru ok n byk pilihan) tapi kadang2 boring gak... :)