Tuesday, January 6, 2015

azam tahun baru (lagi)

tahun 2014
ada turun naiknya
ada happy ada sedihnya
ada marah ada geramnya

banyak jugak happynya tahun lepas
dan sikit-skit sedih tapi kesannya
saya rasa sampai bila-bila pun tak akan saya lupa (seriously)

kadang-kadang bila sedih
kita senaraikan 10 perkara yang menggembirakan kita selama ni
contohnya
bila kebanyakkan doa saya
Allah jawab dengan memberinya kepada orang lain
macam … nak kerja baru …
saya dapat baby Fatimah
macam … nak sambung belajar di oeversea
saya dapat rumah baru
banyak kali terjadi
tapi orang lain yang dapat
bukan saya
heee (macam teruk plak bila tulis canni)

i know
He want me to be good to Him
more and more
good macam orang lain good kat Dia
(ayat apakah ini)

atau
itu semua ujian
ujian kat orang yang dapat kerja baru tu
ujian kat orang dapat belajar kat oversea tu
dan mungkin juga ujian kat saya

cik nilam
sila lah bersyukur!!!

jadi
tahun ni
harap sangat tak ada lagi adegan sedih-sedih
terutamanya adegan sedih yang tahap “aku tak akan maafkan kau sampai bila2”
(i am bukan pelupa like that!)

dan
harap sangat banyak berita gembira tahun ni
paling terbaru..
permohonan MyBrain saya dah lulus!! Alhamdulillah…lega sangat2
jadi harap pendaftaran bulan 2 ni takyah keluar duit lagi
dan boleh la tolong en.MM bayar bil sikit-sikit

IMG_9568IMG_0027

last sekali
untuk azam tahun baru
yang berjangka pendek
saya harap dapat siapkan collect data by March
jadi bila en.MM balik cuti bulan March ni
boleh la berjalan-jalan tanpa risaukan data hihi
ok tak?? ok tak??

ok lah
cakap banyak pun tak guna
lets walk the talk
mari baca journal!

bye!!

6 comments:

llizam said...

wahhh .. nilam nk collect data dah? best of luck!!! mngkin nilam blh mohon attachment d luar negara? 3 - 6 bulan kalau x silap. :) ada kawan zam sdg buat attachment d Jepun. seronok sgt tgk... heheheh. dia tgh smbung PhD kimia d UKM. selamat maju jaya cik nilam. semoga tabah dan murah rezeki sbb anak pun dah bertambah!!! yeay!

sapphire said...

hehe..thanks Zam...awk stdy kat oversea bertahun-tahun lagi best.. :) canne dengan tesis? memang nak try jugak apply attachment tu ..jepun cam best je..hihi :)

all the best to you too Zam.. :)

azri said...

salam nilam..maaf komen lari jauh dr post. alhamdulillah dpt gak tgk umar depan mata..cute! jauh lebih cute dr tgk dlm gmbr..

dorsett pink said...

Goodluck nilam for your tesis.. btw, mcm mana nak apply attachment?

sapphire said...

Azri...haha cute ke?? belum tgk bila time dia start berdrama tak cute langsung.. :p

sapphire said...

Dorsett pink,

goodluck to you too..yg pasal attachment tu awk kena tgk kat website uni dan tgk uni tu ada buat MOU dengan uni mana...mungkin boleh tgk kt website postgrade.. :)