Thursday, May 22

busana muslimah

pejam celik
pejam celik
dah nak masuk bulan puasa
kalau tak silap dah tak sampai 40 hari lagi dah

canne persiapan nak puasa?
puasa tahun lepas dah ganti ke belum? hihi

bila dah puasa
makanya dekat lah juga kita nak raya
(amboii belum pape dah nak raya haiiipppp) :p

tahun ni
theme colour awal-awal lagi en.MM dah cop dah
saya sebagai yang menurut perintah...turutkan aje.
asalkan ada baju yang cantik yang baru yang lain dari yang lain
untuk saya...tu dah cukup hihi

memandangkan tahun ni saya akan beraya dengan perut yang agak ke depan sikit
eheemmm...ehemmm... :)
jadinya macam terfikir-fikir dari awal bulan lagi
mana laaa nak cari baju untuk mereka yg berperut besor ni kikiki

sampai la saya click click ke satu website online shopping
yang saya rasa makin hari makin banyak pulak
kebetulan saya nak cari baju untuk wedding adik ipar hujung bulan ni
yang sempat saya click click baru-baru ni ialah Zalora

apa yang menarik minat saya ialah ada bahagian kaftan dan jubah
haaa...memang sesuai sangat la tu dengan saya hihi design by Rizalman plak tu
ish menggoda sungguh

tengok harga dia....dah jadi separuh harga
tengok pulak postage dia...free postage!!
(saya pantang betul kalau free postage ni heee)

kalau korang tak minat dengan kaftan atau jubah
nak lebih trendy
ada ramai lagi fashion designer yang top top yang designnya artis top je yang pakai
macam Jovian Mandagie, Hatta Dolmat, Rico Rinaldi atau Syaiful Baharin
dari baju kurung sampai la dress dress yang mengancam kolbu :)





saya rasa setakat ni
kalau nak dibanding dengan online shop yang lain
Zalora yang paling best dari segi harga dan semestinya fashion muslimah
yang simple dan masih tak keterlaluan
saya suka!! hihi

so kalau dah tak tahu nak cari baju raya kat mana nanti
atau macam "rajin" je nak menempuh lautan manusia di jualan murah
atau mungkin bz dengan kerja-kerja seharian
just click Busana Muslimah dan tadaaaaaa!!! esok posmen hantar depan pintu! :)

kalau cakap pasal shopping memang akan jadi panjang lebar ek entrnya kikiki
ok lah.
sambung study.
bye
:)

No comments: