Sunday, July 21

baby pasta



macam juga kita
orang dewasa ni
kadang-kadang bosan jugak makan benda sama je
makan nasi je tiap boring jugak kan
sama macam budak kecil
especially umar la

bubur tak nak tiap tiap hari
kalau selang sehari dia ok
pastu kalau bubur tak ada rasa
jangan harap dia nak makan
atleast kena ada rasa masin masin sikit
kita ni kononnya tak nak la bagi garam kat dia lagi
sebab masih baby kan ececece
tapi kalau tak letak garam sikit
umar memang tak nak makan

baru baru ni saya ada try buat pasta untuk umar
habis jugak dua mangkuk 
suka je tgk dia makan
resepi dia?
ala main campak campak je
tumis bawang
letak ayam sikit
sayur sikit (carrot, kentang, tomato)
dah siap
saya pun tumpang makan semangkuk hihi

kawan-kawan ada resepi best tak untuk baby?
share nak?
:)

1 comment:

syira said...

nak try utk anas la nnti!

nilam blh try buat sos bolegnese utk umar.
1. Guna olive oil+ unsalted butter, tumis bwg merah, dh naik bau masuk kan daging cincang & garlic,
2. bila daging dh tukar warna masuk kan tomato puree (buat sndr je, belah bontot tomato & rebus, bila sejuk, peel off kulit & blend) + sayur2 pilihan anda (utk anas selalu letak pumpkin+karot+ceri tomato+saderi) + stok ayam/daging/sayur/air biasa
3. tutup periuk seketika
4. bila dh boil & sayur dah lembut blh tutup api & siap!

p/s: if nk rasa masin blh guna salted butter.