Thursday, March 21

Nakano Broadway



saya singgah di Nakano Broadway ni kejap je
just jalan-jalan
makan-makan
amik gambar
dan beli belah apa yang patut :)

Nakano Broadway ni macam tempat di mana banyak patung-patung anime ada, macam2 ada
Macam satu bangunan dan kat dalam ada lorong kecil dan kedai-kedai kecil kat dalam
Kedai makanan Jepun di satu lorong kecil lain
banyak sangat (mestilah kan hihi) dan cafe kecil untuk makan roti kuih comel2 dan kopi secawan dua pun ada :)

Kalau nak ke Nakano Broadway ni
train station terdekat ialah Nakano Station dengan menggunakan JR Chuo Line dari Shinjiku Station
(ingat ye JR Chuo Line, kat Jepun banyak jenis train line tau..jangan tertukar plak hihi)
(nanti saya cerita pasal lambakan train yg pening kat Jepun ni) :)

Kat Jepun memang banyak mesin yang ada cangkuk dan kita try amik patung yang kita sukalah
macam gambar kat atas ni la. Ni Line punya mesin la (tak tahu apa nama mesin ni tapi faham2 je la eh hihi)
tapi kat Nakano Broadway ni, berlambak lambak mesin
tapi saya tak sempat try pun hihi (hmmm tak sempat try??!)
kedai komik pun banyak..banyak yang banyak

aaaaa
saya tak sempat pergi The Book Off pun
just sempat lalu dan masuk tingkat satu je (bahagian tak best plak tu)
tak sempat naik bahagian buku buku buku pun
benci...ni boleh jadikan  alasan untuk ke Jepun lagi ni *wink wink*


bagi mereka yang suka dengan anime Nakano Broadway is the place


ok
bye
:)


No comments: