Friday, March 1

jawa celop


kadang-kadang
boring dah dengan lauk yang berat
sekali-duakala makan simple-simple pun best jugak
tambah gak nasi dua pinggan


so resepi kali ni nak bagi nama apa ni?


hmmm...saya rasa semua tahu kot cara nak buat ni
tapi kita share je lah
mungkin cara saya lain dengan orang lain kan :)

Resepi Tempe Goreng Rangup dan Sambal Kicap

Cara-cara untuk Tempe goreng rangup
tempe di potong nipis-nipis
dibasuh dan direndam dengan air garam
lepas beberapa minit
goreng hingga garing

Cara-cara untuk Sambal kicap
beberapa cili padi (ikut kesukaan kepedasan masing-masing)
3-4 ulas bawang putih
kicap
semua bahan kat atas di-blend hingga lumat

sedia untuk dihidang

:) :) :)

senang kan
lauk orang bujang memang senang canni

sekian.

2 comments:

Huda@Hood said...

lagi satu cara kan Nilam,
lepas goreng garing tu, gaul ngan kicap lepas tu goreng semula.

mabeles!


boleh jugak gaul ngan sambail kicap dan goreng semula.

baru la pedas terangkat!

sapphire said...

yeay! thanks for the tips..saya pernah makan camtu kat mana ntah tak ingat...camtu rupanya..mlm ni boleh try..thanks again :)