Tuesday, February 21

kopu

saya ada banyak benda nak cerita
tapi selalu jer malas tak ada masa nak tulis

entry pasal sarawak
entry pasal chef N
entry pasal aipong
entry pasal 20 minggu
entry pasal mummy
entry pasal…….

ok

malam ni nak update pasal sekolah lama saya
mrsm kota putra

masa kenduri adik hari tu
sempat singgah kejap

sekolah ni saya masuk masa form 4
first time tinggal berjauhan dengan family
basuh baju sendiri – basuh tangan plak tu
*tak biasa basuh baju la katakan hiks*

ingat lagi
masa masuk form 4
macam ada geng-geng
geng ex-mara
geng KL
geng kelate
geng ganu
tapi bila dah masuk form 5 dah bercampur
kelas pun tak ada yg semua ex-mara atau semua org Trg
campur-campur… :)

banyak kenangan best saya kat sini
kenangan bersekolah paling best !!

sekarang dah banyak berubah
sekarang student dari form 1-5
bangunan asrama pun dah banyak
dah ada dewan sendiri
(dulu time grad terpaksa tumpang dewan orang lain)

cikgu-cikgu pun ramai jugak yang dah pindah
yang tinggal cuma cikgu jamal, cikgu shukri, ustazah fatimah, dan beberapa lagi yg lupa la plak namanya :)

time saya pergi hari tu
kebetulan diorang ada majlis apa entah
jadi tak sempat nak jumpa cikgu
mungkin next time la kot….


IMG_0402 IMG_0403 IMG_0407
Pantai Bukit Kluang… kat sini jer la tempat kalau ada majlis akhir tahun ke, bbq dengan club ke, perjumapaan akhir tahun dengan homeroom ke… tak ada tempat lain dah huhu… masih sama …tak banyak yang berubah… :)

IMG_0409 
Tangki air… dari jauh dah boleh nampak..kalau dah nampak tangki air ni..maknanya nak dekat dah tu sampai kopu… :)

IMG_0410 
IMG_0411
Blok bilik guru…
IMG_0413
Pusat Sumber Pembelajaran = PSP … ramai jugak yang dating kat sini time prep petang.. :)
IMG_0414
Bilik guru…. dulu kt bawah tu ada mesin air kedegang tu…malam-malam kalau boring sangat study mesti beli setin air kedegang ni…dia punya bunyi kedegang tu boleh dengar sampai ke kelas prep :)

IMG_0415
Dataran Putra..nope…bukan… Dataran Putra, Putrajaya… :p kat sini perhimpunan setiap ahad dan senamrobik pagi-pagi sebelum masuk kelas dengan cikgu zamzam… mana dia skang eh… :)

IMG_0416
Stage Biru.. dulu stage ni kayu je.. skang dah batu dah…kat sini tiap2 malam jumaat , setiap kelas akan bertanding buat persembahan.. dan langkah paling senang ialah dengan nyanyi lagu nasyid jer… dan yang jadi hakim nya senior-senior… kelas saya tak pernah menang kot :)

IMG_0417
Dewan Selera = DS … tempat makan pagi, minum pagi, makan tengahari, minum petang, makan malam, supper.. dan juga tempat cuci mata :p

IMG_0418
Laluan dari kelas ke DS… redup je… :)
IMG_0419
dulu tak ada ni …. dinding ni dulu kosong je…warna biru kalau tak silap… dah meriah dah skang dinding-dinding …
IMG_0420
dulu baju outing adalah uniform sekolah yang warna biru, coklat, pink, hijau atau putih…dah nak last-last tu baju outing baju suka hati… skang semua ada baju batik…. dan dan….. yang perempuan semuanya bertudung labuh dan kat tangan mesti ada quran…. mcm sekolah agama plak… :)


rindu sangat-sangat kat geng-geng kopu
nadirah, diana, nina, baini, aishah……
bila kita nak buat reunion kt kopu ni…??

3 comments:

Qaseh ElyaNas said...

Da nmpk baby bump, cute!!

sapphire said...

hee..kecik je :)

azri said...

salam.awk mcm wife sy kot..masuk je 5 bulan br nmpk besar dan trus mmbesar..:) insya Allah due 13 mac 2012..