Thursday, July 21, 2011

duyam duyam

DSC01502DSC01498DSC01508DSC01509

masa kecik-kecik dulu. makanan kegemaran saya no satu ialah durian, kedua durian, ketiga durian dan keempat dan ke lima durian dan durian. berapa banyak durian nih? :)

bangun pagi , kalau tengah musim durian mesti cari “duyaam…..duyaam….!!”
biasalah budak kecik yang comel mesti pelat pun comel comel jer hehe *perasaan betul lah huuu*
kebetulan arwah Wan ada kebun duyam. jadi stock duyam kat rumah memang sentiasa ada r.

so semalam saya dan en.mm mulanya nak cari kedai print.
dah round satu ttdi, dalam pukul 830 kedai print dah tutup. kecewa betul. tak ttdi langsung kedai tutup awal.
pastu ke SS2. nasib baik ada kalau tak. memang nak kena bakar r semua….
dah lepas print round-round kejap terjumpa la deretan gerai duyamm duyaamm yang sungguh mencabar keimanan nafsu durian saya.

kitaorang makan 4 biji durian udang merah, 2 biji durian d24 dan 1 biji durian tekkah
semuanya manis. saya paling suka udang merah. makan sampai menjilat biji durian :)
buffet durian = rm15/seorang (rasanya dah balik modal dah)
makan sampai perut meletup
puas hati sangat

rasa macam nak pergi lagi jer hik (tamak haloba betul)

4 comments:

Qaseh ElyaNas said...

best nyer dpt mkn durian.. vee nie kena thn perasaan yg membuak2 nk mam durian huhuhu thn depan br leh mam

dEs said...

hebat la cik puan nielam.. tabik spring!

sapphire said...

vee: hee...sabar eh...tahun depan mkn puas2 :)

des: rasa nk mkn lagi jer.... :D

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.