Saturday, January 1

365-1=364 hari lagi

mula mula sekali
saya nak ucapkan selamat tahun baru 2011
harap harap azam kita tahun terlaksana semuanya
tak lupa ... azam tahun 2010..
harap yg tak dapat terlaksana tahun lepas
kita usaha lebih lagi agar tahun nih terlaksana gak akhirnya yes! :)

yer..
saya ada beberapa azam yg terpaksa saya bawak ke depan ke tahun 2011
yer la kan..kita cuma tahu menanam azam
list banyak banyak
tapi jadi tak jadi tu semua kerja Dia..kan?

jadi apa azam tahun nih?

setengah org
tak percaya dengan azam azam nih
kalau mohd azam mungkin setengah org percaya
*sape plak mohd azam neh?...confiuse*

bagi saya
dengan list kan azam
atau wish list
atau pendek kata apa yg kita nak tahun nih

mcm satu pendorong kita utk kita capai apa yg kita da list kan
tak kira la awal tahun ke..pertengahan tahun ke..suku tahun ke
mcm...
langkah 1:: list kan dalam satu kertas kecik
langkah 2:: gam kan ke tempat yang senang kita nampak hari2
langkah 3:: tengok hari2 list yg da kita buat tadi
langkah 4:: fikir balik apa yg da kita buat utk capai list kita tu
langkah 5:: renung renungkan dan selamat beramal berusaha! JIAYOU!!

jadi apa azam tahun nih?
tahun nih saya nak....
  1. jawab semua soalan membunuh time viva dengan tenang dan betul dan lancar dan dapat graduasi bulan 8 nnti di sesi pertama dan canselor aka bapak sedara yg bagi sendiri skroll tu nnt amin...
  2. persiapan hari kebesaran saya berjalan lancar seperi apa yg saya angankan amin...
  3. terbang keluar dari Malaysia . bukan saja sebagai pelancong atau honemooner tapi sebagai seorg student..itu yg paling utama amin...
  4. kerja baik gaji baik amin..
tahun nih sampai ke no 4 jer sbb saya rasa ini yg saya nak sgt sgt selama nih
jadi harap tahun nih saya dapat semuanya amin..

tapi azam mcm saya nak jadi anak yg solehah, hamba yg taat, pekerja yg rajin, gf yg penyayang, pelajar yg bagus, penulis blog yg kreatif, pemakan yg berpada pada, pembeli yg tidak terlalu mengikut nafsu bla bla bla saya rasa yg tu kita kne tanam azam tu tiap2 hari dalam diri kita. xyah nk tunggu 1 Januari tiap tahun jer.

akhir kata
ececece
selamat tahun baru yg ke 2011
jangan risau umur yg akan bertambah
sebab kita tak tua cuma lebih matang dari tahun lepas jer hee
mari sedapkan hati beramai ramai..
pastu
moga segala target tahun nih tercapai dengan selamatnya

saya doakan yg baik baik saja untuk semua amin...
jangan nakal nakal
bye

:)

koleksi gambar2 tahun 2010 ..
x cukup banyak?
meh tambah lagi tahun 2011
bermula esok
:)

6 comments:

Noraini Salleh said...

HNY kak nielam.. :)

sapphire said...

happy new year NS :)

LaDy DeLLaZ said...

owh.. nilam dr kerabat n9 ke.. ingt dr kerabat tganu..

hari kebesaran @ hari kawen ek? ehem3~! nk tahniah in advance tak? :P

sapphire said...

dell,
boley gak..thank you..hehe :)

anish said...

nilam... azam no.1 kita sama la.. semoga kita berdua kalis 'peluru' masa viva nanti and dapat grad sama2.. amin..

p/s: ingat nilam kerabat pahang

sapphire said...

memang pahang..tp mak sedara da kawen ngn kerabat negeri sembilan..jadinya....camtu lah... :)

amin...goodluck tau! :)