15.11.10

pat pat siku lipat


mempunyai 4 org adik beradik
eh bukan laaa 8 org adik beradik
no!! no!! no!!
10 plus plus adik beradik bukan lah suatu yg biasa biasa

tapi
lagi 10 org tak memberi sebarang effect sgt dlm hidup
mungkin yer masa kecik kecik
walaupun bukan nya faham sgt apa yg berlaku

tapi
yer
sape boleh padam sel sel memori dalam kepala 
kan..??

saya ada 4 org adik beradik
dan seperti yg dah diketahui
semua perempuan

ok semua dah taken
sila cuba tahun depan
??

sorg di toyota
sorg di hong leong bank
sorg di zul qs
sorg di sdi

dan setiap satunya
punya hal hal sifat sifat kelakuan apa apa saja masing masing

sorg suka fauziah latif
sorg suka eminem
sorg suka lenka
sorg suka gabungan ketiga tiga di atas

agak pening bila time nk tgk tv
biasanya time br blk kerja-weeknd-lepas dinner

sorg suka ulek mayang
sorg suka musik tv channel 180
sorg suka hbo
sorg suka afc
habes klu tv nye satu remotenya satu
gi mana sih mahu ngontrol semuanya?? :)

tapi
semua nya balik kepada asal..betul kata cik ajjah
walau apa sekali pun
walau teruk mana air di cincang..pasti takkan putus sampai bila bila
kan..??
*lama x dgr peribahasa nih kan..*

gaduh la lama mana pun
besar mana pun
esok sure baik semula
kan..??

sama mcm cerita cerita cik ajjah dan familynya
kalau tak silap dia pun ada adik beradik yg ramai
yg perempuan perempuan pun ramai jugak kan..
cuma yg lain dr saya
semua nya dah kawen
kecuali cik ajjah kita sendiri lah
tapi..x lama lagi dah pun
tahun depan kan?

jadi 
untuk contest cik ajjah yg pertama nih
saya pertaruhkan entry saya dan adik beradik saya nih hihi

entry fav saya dalam blog 3f mmg banyak
kalau tak xkan saya jadi followe dr dulu sampai skang
saya yakin peserta lain pun tak tahu nk pilih yg mana
sebab semua pun ada info info yang tersendiri
mcm dalam entry utk HFW..tak terfikir plak saya baju labuh tu cantik klu pakai dengan skirt
 atau DIY projek esp dr felt..sampai saya pun terpengaruh sekali ..siap beli felt kt daiso baru2 nih
dan semestinya bag bag comey yg dibuat sendiri oleh cik ajjah kita.. 
saya pun dah tempah satu..utk letak telekung sembahyang saya yg pink tu
jadi kali nih saya pilih entry dalam label family iaitu love hate relationship: siblings

saya pilih sebab
entry nih sgt sgt mengingatkan saya dengan adik beradik saya yg 3 org iteww
sorg yg berkuasa veto
sorg yg slumber slumber
sorg yg cinderella
sorg yg comey comey hihi

tak kesahlah
cinderella ke big boss ke ahli lelap ke
klu sorg sakit semua terasa tau !

kalau pembaca2 saya ada yg berminat nk join boley ikut link nih 
saya menggalakkan korg semua join
sebab hadiah dia sgt lumayan
apa lagi kalau bukan maysaa's satin wrap band snood 

syarat2 dia senang jer
  • klu korg adalah pengikut blog cik ajjah yer sila join. klu bukan tp berminat nk menang satin wrap buatan oversea tu sila jadikan diri anda pengikut blog cik ajjah
  • pilih entry yg plg best bg korg yg mungkin ada nilai2 sentimental kepada korg dan buat entry knp korg pilih entry tu
  • letak link contest dlm entry yg dipertaruhkan
  • letak  link blog cik ajjah dlm bloglist. 
  • last skali...tinggalkan email korg kt blog cik ajjah yg mengatakan korg join contest..nnt senang klu menang boley post hadiah terus..
so apa lagi
jom sertai beramai ramai dan  meriahkan contest cik ajjah nih
tapi yg menang biar saya sorg huhu 

:) 


----
saya n adik beradik selalu berangan..
sorg kerja kt london
sorg kerja kt us
sorg kerja kt dubai
sorg kerja kt paris
mummy bergilir gilir nk gi mana..london?us?dubai?paris?

pastu nnt kalau nk buat family gathering
kita buat kt eifel tower

blk malaysia utk beraya jer

:) :) :) 

2 comments:

Tuan Auz said...

hehehe so sweeeet korang! very sisterhood. ltk laa gamba =p

sapphire said...

kan dah letak tu hee.. :)