12.10.10

rewind-pause-play-forward-stop


mcm sangat nk pusing balik ke belakang
naik kapal terbang ke negara masa boley dipusing balik
atau naik penyapu nenek kebayan ke bulan yang masa lambat 100 hari dr bumi
ok lah lagi canggih dan cepat naik mesin masa doraemon ke dunia yg ada button rewind-pause-forward-play-stop

tapi bukan bermaksud
saya x bersyukur dengan apa yg ada sekarang
cuma kalau boley balik semula
sure semuanya akan lebih ok
atau lebih teruk?
tak tahu lah kan
semua tu bukan kerja kita

ada soalan yang saya terfikir fikir dua tiga hari nih
soalan yang buat saya nk privatekan blog nih
boley tak?
soalan yang buat saya tidurkan blog nih sehari
haha sehari jer? xde keje r tu kan :p
soalanya...

kenapa kita ber-blog sebenarnya?

boley tolong jawabkan tak?
saya terima segala bentuk jawapan

kalau boley saya nk balik ke zaman upsr n pergi ke tun fatimah :D

19 comments:

najmi said...

patut la mie nak view tak boleh mmg privatekan eh? kalu nanti niat betul2 nak private jgn lupa invite mie, mie silent reader ni, heheh


emm soalan nilam kenapa kita berblog, dulu masa mi tak dop blog mi kata org ada blog nak nunjuk2, nak g holiday la tu la bla bla bla,

tapi pikir balik FB ngn blog sama je cuma kita cakap pnjg sikit dari Fb

nunjuk dok nunjuk tuhan shj yg tau nawaitu mana nampak

keep on blogging,mi suka tgk pics nilam amik comel2

sapphire said...

hye Mie,

thanx..
mula2 dulu rasa gitu gop
tapi...hee..xtau la..
hati masing masing la ork? :)

azri said...

salam cik nilam..
mungkin ada individu yg bila ada masalah or apa2 yang terbuku di hati, nak berkongsi masalah and rasa lega bila da luahkan.ada jgk yg nk berkongsi pendapat n pandangan..pada sy klau baik niat n cara, insya Allah baik la hasilnya..dan bole jugak berkongsi ilmu apa yg ada..

sapura said...

sy suke bace blog org sbb tgk kate2 yg sempoi tp maksud sampai.cm blog kak nilam,gamba2 cantik.wording pon x heavy.keep on blogging!

anish said...

ohooo... kalau nak private, sila invite saya.. suka baca blog kamu budak kecik.. hehe.. xpe berblog ni, asalkan masih menjaga batas2 penulisan.. eg: membuka aib org atau hal rumah tangga y xpatut diceriterakan (ni bila dah kahwinla.. hehe).. tp kami semua tau cik nielam kita bukan macam tu.. so, keep blogging ya :)

Anonymous said...

jgn private pls. suke tgk gmbar comel disini=)

Anonymous said...

nielam nk private xpe tp invite la sy nini.1881@gmail.com

blogging is ok.x salah..kebaikannya ia boleh menambah kenalan,penulis mgkin bleh release tensen sbb luahkan ape yg ade kat dalam hati even x 100%.andai kate awk ade sst masalah ke ape..awk bole mntak pndapat blog readers kan?so..sbl private,bg la notis.hihi..kalu x nnt cane la sy nk order kuih raya:-(

nini

sapphire said...

azri:: itu la..mula2 mcm k kongsi cerita gak..tp masa tu tak ramai yg tau blog nih..skang..hehe..sebab tu kot cik kiambang ckp saya dah tak jujur cm dulu2 :D

sapphire said...

sapura:: THANX!! pura pun update la selalu blog tu ek hehe..

sapphire said...

anish:: BUDAK BESAR!!! JIRAN SEBELAH!! hehe..hr tu ada comment gak kan..kt entry mana ntah..tp mcm x sure anish ibu zain ke nih?? betul kan? anish ibu zain kan? hehe..thanx sbb sudi singgah... :)

klu nk private nnt akan diberitahu :D

sapphire said...

cik anon:: canne nk invite klu xde nama :D

nini:: thanxx..ok ok..nnt bila dah fikir masak masak nk private akan diberitahu hehe..pasal resepi tu..mummy kt turki skang..so xleh bagi lagi..hehe..sorry tau :D

anish said...

pandainye teka... hehe... ;p

Erina Asmawani said...

ena pun pernah terfikir tuk privatekan blog dulu sbb ena mula berblog sbab nak simpan semua kenangan pahit manis senjang hidup dalam blog. cam ediary la kiranya. Dan jugak nak mintak pendapat org ramai kalau ada apa2 prob..tapi bila dah ramai sgt baca..rasa mcam ramai stalker. kekadang rasa bahaya pun ada. huhu

sapphire said...

anish:: nk link blog gak.. :)

erina:: itu la psl..skang kne tulis dgn hati2 sket..klu x abes laa :D

anish said...

dah delete dah blog... hidup segan mati xmau je blog tu... haha.. ade diary buku, so malas sket nak update blog sbb rasa macam tulis dua kali pulak.. tapi baca blog org mmg rajin.. kekeke... ;p

kalau nak private nnt invite gune email kat fb sy ok :)

Anonymous said...

turki?bestnya..sy mmg dh byk termiss entry nielam.huhu..patut xtau. bz gile..


nnt awk email la sy ek.tq nielam.
nini

sapphire said...

anish:: ala yeke..xsmpt nk baca hehe.. :D

nini:: ok. pape nnt saya email :D

nd said...

private or not depends on the owner...but plz, invite me if u do...:) i'm one of ur silent reader...suka cz gaya bersahaja n suka tgk ur art of picture...mmg ade talent. ;)
invite me : ndzm_ns@yahoo.com
TQ.

nd said...

or @ nd.auni@gmail.com