25.8.10

cerita basi sudaa

sekitar acara berbuka puasa dengan geng2 yellow di putrajaya
lepas mcm mcm cadangan tempat berbuka
last skali kita balik ke cadangan bang long jugak hee
simple n sempoi saja
beli food ringan di bazaar
pastu berkelah di tepi masjid besi di tepi tasik
sambil menikmati rotijohn-chicken wing-otak otak-mee goreng-rojak singapore-kebab-
(eh nih makan ringan ke berat nih?)
pastu solat di masjid besi
bergambar sakan tak hengat di menara wawasan
atau dengan kata lain setiap tempat di putrajaya nk amik gambar
tapi saya letak sikit je la ek
pastu gi makan2 berat di kedai berhampiran gate 2 ke 1 ntah putrajaya
pastu balik kne marah..sebab kul 12 baru sampai rumah heee
jadi..
selamat menjamu mata dengan gambar2 yg x seberapa nih
perhentian pertama - di tengah2 jln alamanda

bergambar depan rumah kampung - dengan harapan akan merasai berbuka di kampung halaman -

membunuh waktu di alamanda - ke nichi - ke bodyshop - dan bila melalui famous almost - perut buat buat mcm x sahur semalam - isk isk isk

sebelum gerak ke bazaar.singgah solat asar kt masjid

bergambar kenangan dengan jubah biru besar mcm jubah konvo

kereta tajaan pun nak bergambar

gaya normal

dlm perjalanan ke bazaar

bersila di tepi tasik sambil membilang waktu berbuka - masing2 kelaparan n kehausan - tapi bila sampai part org nak amik gambar - tiba x lapar da

masing masing kusyuk baca doa berbuka..ameenn

solat kat Masjid Besi

makan dulu sebelum balik - aka - sahur jugak r nih

4 comments:

azri said...

salam nilam..
telekung awk mmg color pink ke?
or tu telekung kt masjid tu..rs nk tau ni..hehehee..

sapphire said...

tu telekung jalan jalan saya
yg lipat2 sampai jadi kecik tu..
senang klu nk gi mana2 letak dlm handbag.. :D

kelakar eh..??

azri said...

bkn klakar la..
sy tyne sbb da 26thun sy hdp..1st time sy tgk telekung color pink..thanks sbb tambah pengetahuan am sy..

Anonymous said...

cute la kamu kt masjid besi..hehe..:)