Wednesday, May 2

30.04.12

ada dua peristiwa bersejarah
yang berlaku pada 30.04.12
bersejarah bagi saya dan keluargalah
taktahu lah orang lain
tapi ada jugak
boleh la share kat sini :)

pertama:

adik saya, Liyana
dah selamat berhijrah ke UK selama 4 tahun
4 tahun sebab suaminya sambung phd di Southampton
ingat tak saya yang selalu je nak pergi negara orang ni
sekali adik saya yang pergi dulu . oh :)
tak apalah. rezeki orang manalah kita tahu nampak kat manakan...

dan di klia
dah bajet awal-awal tak nak ada sesi "hujan-menghujani"
sekali bila tengok adik nangis
semua pun (kami 4 org) sama-sama nangis hikss

ini kali pertama kami berlima berjauhan
tak pernah sejauh ni
sebelum ni paling jauh pun ke Batu Rakit (MRSM KT), Kuala Pilah (KMNS), Bangi (UKM)
jadi........begitulah kira-kiranya

InsyaAllah....kalau ada rezeki dan semuanya dipermudahkan saya pulak ke sana
tiket untuk 2 adults and 1 infant cuma RM3k++
amin...amin.... :)

 
 us :)

kedua:
30.04.12
genaplah 365 hari saya menjadi puan Sapphire kepada en.MM
pejam-celik-pejam-celik dah setahun
kejap je kan

terima kasih kepada en.mm
untuk 365 hari yang tak terbandingkan dengan hari-hari sebelumnya
untuk kasih sayang yang tak putus-putus
untuk susah senang sedih gembira yang diharung bersama
semoga semuanya berpanjangan untuk juta-juta hari mendatang
harap kita menjadi tua bersama......
amin amin.... :)

dan
terima kasih untuk keluarga Masri
untuk kejutan kecil-kecilan
sempena anniversary kami hihi
segan-serba salah-terharu semua bercampur-campur
mereka datang melawat saya sebab satu "hal"
dan juga dengan sebiji cake resepi terbaru ni *sedap*
tambah pulak dengan triffle, mee bandung mummy yg masak
harap semua orang kenyang... :)

nasib baik saya terperasan sms yang diorang nak datang
sebab biasanya kalau hari cuti telefon memang berhibernasi dalam handbag sejak hari jumaat
plus...en.mm pun diluar kawasan memang tak boleh nak contact
tapi...apa-apa pun terima kasih daun keladi :)

cake resepi terbaru
serious..charcoal cake
first time jumpa ni! tapi sedap!! :)




apa lagi yang berlaku pada 30.04.12?
tak ada apa dah
sekian.
:)

6 comments:

N U R U L said...

Happy Anniversary Kak Nielam! :) Semoga berpanjangan. Amin!

Kek tuh nampak sedaaaappppp!!!

Mz Aisya said...

Selamat Ulang Tahun Kak Nilam.

Cepatkannn masa kak? Uuu memang tak terkejar masa. So make use of every seconds! =D

Si kecil nie umur baper dah kak? Nama siapa? Hehe, ini menunjukkan saya sangat lama dah tak blog hopping blog kawan2. Just syok update sendiri jek . hehe.

er itulah masa~

sapphire said...

Nurul: thanks...kek tu mmg lain dr yg lain..sedap :)

Aisya: si kecil tu dah 8 bulan kot..nama dia Darin :)

Anonymous said...

des: keciknya perut mummy-to-be ni..patut la still ada org mengurat.. ;)

deena awanis said...

shomeylah family en MM..melawat menantu yg celebrate anniversary sensorang ye..happy anniversary kak..moga happy2 selalu..

sapphire said...

cik des: hihi...mungkin org tu rabun kot :p

deena:amin amin.... :)