27.2.12

my weekend

keadaan di federal highway hari jumaat lepas.
tak bergerak langsung. langsung!
saya terperangkap dari jam 5 dan sampai shah alam jam 8. oh my.
federal tak pernah sekejam ini kat saya. :'(

kerajaan mesti buat sesuatu dengan kesesakan kat federal ni
hmm.. bukan federal je tapi mana2 tempat yang selalu jer jam

takkkan rakyat je nak kena cari alternatif?
beli motor
car pooling
naik public transport bla bla bla

saya tak kisah guna public transport
kalau ada KTM dari tempat kerja saya dan terus ke shah alam
masalahnya tak ada. yang ada cuma lrt putra (stesen univeristi) atau ktm stesen midvalley
nak ke sana kena naik bus atau taxi
dan bus atau taxi ni terpaksa menghadapi federal yang jam jugak
habis...? selesai masalah..?


satu pagi
saya dari semenyih nak ke tempat kerja (PJ)
jalan yang lepas dari tol merah kat cheras tu jam tak bergerak
menyebabkan saya sampai office jam 9. 30 minit lewat.
saya tak pernah lewat pergi kerja.

tengah kereta tak bergerak
dan tahap kesabaran saya dah hampir zero
tiba2 ada polis pengiring kereta vvvvvvvip mana entah yang selfish mengada
mintak bagi laluan.
banyak cantik muka awak.
beratur la weh.

saya degil
dan saya tak bagi laluan. huhu
penat kita terperangkap berjam-jam
dia senang-senang nak suruh bagi laluan

dan polis2 akhirnya
buat pengumuman
"kereta WSU sila bagi laluan" "sila bagi laluan"
saya biar kejap sampai dia ulang kali ketiga
baru saya elak

haihhh
geram tau dak. :(

ok. habis cerita. ni gambar federal hari Ahad. lengang. saya suka. dan sanggup kerja setiap weekend :)

hal weekend saya:

mini pavlova : kalau nak tempah call Emy (0133189358)

 pagi Ahad pagi bekerja. 

menu tengahari Ahad... semuanya oleh chef Ya.. :) Chef N tutup dapur :)
sabtu: ke Motherhood Expo. tak tahu nak beli apa. mungkin next expo kat Midvalley baru kita borong apa yang patut :)
dan SimSimi yang mengada! :)

3 comments:

azri said...

salam..sihat ke?
sy x sgka nilam seberani itu..sy tabik awk 100x!

sapphire said...

habis tu... geram sgt..kita ni dah la lewat ke kerja....

Qaseh ElyaNas said...

caya lah mama nielam hehehe anyway suka sgt cr nielam ambil & edit pic.. cantek!!!!

pavlova tu siyesly menyelerakan T_T