20.5.11

persalinan

 

47

seperti yang ramai dah ketahui

rekaan baju untuk majlis bersanding saya diinspirasikan daripada dress cik CT kita :)

sekali tengok sudah membuatkan hati bertaut tak nak tukaq dah…

dan..nasib memang menyebelahi saya

mengikut perjanjian saya dan mummy, “mummy pilih jenis kain..lang buat lah fashion ganne ganne pung” .. dalam hati weehuuuu!! apa lagi fashion CT r :)

 

saya ada try call pereka asal design nih..tapi harganya agak cantik seperti designnya, jadi saya tak jadi..

nasib baik lepas jalan2 kat Plaza Alam Sentral, ternampak satu butik nih yang buat design yang sama dan masih nak amik tempahan walaupun masa sangat-sangatlah singkat yang membuatkan semua org susah hati mcm nk runtuh hati segala [ok itu over] dan harganya sangat-sangat berpatututan [berpatutan disini bermaksud harga 2 pasang baju bersamaan harga 1pasang baju kalau tempah kat designer sebenar :D]

 

dan Alhamdulillah…Tuhan dah cakap dah..sabar itu separuh daripada iman..dua pasang baju [untuk nikah dan bersanding] siap dalam masa yang singkat dan seperti yang diinginkan… [terus senyum lebar….]

 

DSCN7794

DSCN7777DSCN7792

bab kain..mcm dlm perjanjian..mummy lah yang paling berkuasa..saya langsung tidak dan jangan harap :D

bak kata orang pilihan mak tu selalunya yang paling tepat walaupun terpaksa makan hati berulam jantung..[apa apalah awak nih mdm sapphire]

ok. kain saya beli di jakel shah alam. anak boss jakel tu memang pandaaaaiii dalam meng-promote dia punya kain..ish ish … bagus222 semoga perniagaan korg semakin maju :) dan saya pun lepas “berdongeng” dapat la harga yang agak ok la kot dengan kecantikan kain yang langsung tak setaraf dengan harga :)

 DDZ_5364

D3S_2797

tengoklah perincian manik2 iteww [eh x berapa nak nampak eh..sorry xde gambar penuh la pulak]…owh sungguh berat dan kena sangat-sangat berjaga-jaga.. –_-“

 

dan akhirnya

ini hasilnya…

DDZ_5338

untuk majlis akad nikah .. cuma baju kurung moden biasa

DDZ_5861

untuk majlis bersanding..ala ala cik CT :)

 

note: saya rasa , saya nak perturunkan dress nih ke anak cucu saya..tu pun kalau diorg sama size ngn saya r :p

7 comments:

deena awanis said...

kak nilam, full pic dress ala2 CT pleaseeee..

sapphire said...

ada ada.. :) next entry eh :)

DINIWIRA said...

sape designer asal dress CT kt magazine tu, nilam?dini suka gile kaler dress ye..sweet gile... btw, ur wed dress mmg meletop..itu x yah ckp la :p

sapphire said...

thanx dini..
rizmanruzaini :)
[semestinya dia buat lagi cantik la kan...berpatutan la ngn harga heee] :)

My Azie said...

NILAM , berapa meter kalau buat dress gini?
nway, sangat cantik untuk kamu, tapi x sesuai untuk saya yg drumstick ini :P

sapphire said...

4 meter kalau x silap..k.azie kurus apa..tinggi plak..lagi la sesuai..

pastu kain cifon byk gak guna sebab nk buat kembang2 kt bawah tu kan...

:)

Anonymous said...

bole x share nama kedai yg buat dress ala2 siti tu?da lama sy minat tp mhl sgt cant afford nk wat kat siti's dsgner