Sunday, March 13

ujibakat tiba2

video

ingat lagi I am Sapphire (episode 1) nih..?
[ok..mari memalukan diri sendiri dengan memuatnaik semula video ini] :p

sebenarnya..
tadi..
saya dan cerimanis dan adeq ke ujibakat di tv alhijrah
yer..ujibakat..sila .... xyah kata apa apa lah :p

sebenarnya saya dah dioffer utk ke ujibakat nih masa sesi pertama dulu lagi
masa tu lepas tgk konsert maher zain dan ada sorg tv alhijarh yg offer
tp masa tu saya xdpt pergi ...

jadi kali ini..
mummy kata.."pergi la.."
emy kata.."kali kedua doh nih..mesti pergi nih"
adeq plak.."jom!....."

jadinya.... begitu lah..

masa saya pergi tu anak en.zul pengurus kolej pun ada gak
ala rina rini tu..tp seorg jer..xtahu yg mana satu..:)

masa ujibakat
saya diberi text pendek utk sesi baca berita..
pastu untuk pengacara plak..

jap eh

masa kne intro pasal diri sendiri..
saya ada cerita yg saya nih blogger
pastu tiba2 saya dengar diorg bisik2
"blogger..boley buat rancangan blogger malaysia" camtu la lebih kurang
[sempat lagi dgr diorg bisik2 tu huhu..ada bakat jadi wartawan tak..tiba2?]

pastu
dari dtg utk ujibakat pembaca berita
saya kne ujibakat utk pengacara sekali
saya....mmg tak ada idea sgt..tapi..kita try yg terbaik... :)

selesai...lah sudah...lama gak sebenarnya...
semuanya macam tiba tiba...
tp best..pengalaman baru..
 hopefully ada la rezeki saya kt sana...amin.. :)

skang..saya jamu korg dengan gambar2 yg sempat diambil tadi..

saya antara yg dtg dengan pakaian paling slumber - with no  makeup - tudung lilit jer - yg lain mak aihhh cantik sgt.. :)
mummy yg memberi sokongan penuh THANX! :)
kami bercadang nak buat rancangan "3 beradik" sorg akan buat liputan pasal hal2 makanan (cik emy kita ), sorg akan buat liputan tempat2 menarik di malaysia (cik adeq kita lah) dan last skali yg paling comey tu ehemm akan buat liputan hal2 semasa - racangan apakah inih..? - nantikan rancangan 3 in 1 -ep 1 di tv alhijrah jam 11 pagi setiap isnin :)

6 comments:

Di@n@ said...

kak nilam mmg cantik lorh!
mmg sesuai jd pengacara tv....!
bg tips kecantikan plezz hee!

DiNi said...

wah nilam g audition pngacara tv n news presenter ke!cool!! nilam sgt222 layakkkkk okay! :) i always support u dr jauh..

sapphire said...

diana:: tips..?ala...xde tips la..hee.. :D

dini:: amin...hehe..dini..mlm kang nk upload video dini..sila bersiap sedia hehe :)

syira said...

go nilam go!!!

ajjah said...

nilang cantik, plain pun still cantik.. all the best nils..!!! :)

sapphire said...

syira:: go go go !! :p

ajjah:: thanx :)