Tuesday, March 15, 2011

tujuh perkara

Perkara 1)


mummy dah selamat pulang dari Beijing [2minggu yg lepas..owh so yesterday] - selepas beberapa tahun salji turun di Beijing - rezeki mummy dpt main ngn salji - saya x rasa china negara 4 musim [betulkan saya kalau salah] - climate change kot..kan..?

Perkara 2)
Perkahwinan yang bagi saya owh like my dream wedding [majlis dibuat dirumah sendiri] - kenapa mesti di tempat org lain?? - apa apa lah - rumah awak kan di atas angin xmuat laaa ! - wedding dlm gambar ih x tahu wedding sape [saya rasa mesti anak dato' sbb sgt grand dan rumah di club goft plak] - tapi saya suka sebab ada byk lampu [apakah?] - canopy dia pun cantik - kepada bakal pengantin kalau korg ada peluang utk putuskan apa sahaja yg korg mahu utk big day korg sila hargai peluang yg diberi jgn disia sia kan

Perkara 3)
bagaimana rasanya seorg yg hatinya tertinggal pesawat..? - semestinya x best - kan cik aishah? - kak na sekeluarga pergi mengerja umrah jumaat lepas - best nya - bila la rezeki saya ke sana plak  - tiap kali pun cuma jadi penghantar jer - canne plak rasa hatinya melambai lambai kt pintu pelepasan - cuba teka berapa umur yg pakai jubah seluar color pink yg paling tinggi tu..? 

Perkara 4)
mata saya makin rabun ke apa ntah - perlu buat mata baru - kalau la mata ada dijual di kedai kedai di giant di tesco - kne buat cermin mata baru - emy dah ajar canne nk buat cermin mata dengan harg apaling murah dan cantik 

Perkara 5)

ke majlis perkahwinan kawan adik di Felda Chiku, Gua Musang, Kelantan - ada banyok musei kot dinung sbb tu dia bubuh namo guo musei - jale dale lagih - suk nung jauh lagi  hehe - jauh nya gua musang - nasib baik bukan saya yg drive heee

Perkara 6)
kepada en.mm inilah dia baju kurung kain sari gold yg dibeli di india dulu tu - cantik tak..? - ada satu lagi baju dari kain yang sama yg belum di pakai - yang tu lagi cantik sebab banyak kerawang kerawang - suka la kain sari - sejuk tak panas - nak kirim lagi boley? 

Perkara 7
lepas kenduri di guo musei [hehe sorry org kelantan] hari tu - ktorg singgah sebentar di cameron higland [anggap saja nk gi cameron tu mcm nk gi bangi dari shah alam huhu padahal....] - bunga bunga tengah berkembang cantik cantik suka dan murah pula - sayur2 pun banyak mcm biasa - jagung tetap manis dan kalau makan time sejuk2 huuu sedapnya - tapi kalau korg baru setahun jagung ada lesen memandu jgn sesekali buat kerja berani turun cameron malam malam - sebab jalan dia mcm ular dan gelap dan xde lampun lansung dan sipi sipi jer lagi dengan gaung kt sebelah - sangat bahaya - tapi kalau nk jugak jangan lupa baca doa pape yg patut dan bukak mata luas luas dan yg buka memandu jangan nak mengade tidur ke apa tolng tengok tengokkan jalan sekali

***
hari tu saya ckp nk update kan
tapi malam tu lepas makan terus tidur
dan en.mm terus demam [apa kaitan?]

saya rasa saya xde peluang ke alhijrah
sebab kawan saya yg juga ke temudug atu dah dipanggil utk ke 2nd stage
huwaaa
saya pun nak gak


bye

:)







6 comments:

Qaseh ElyaNas said...

nielam ^^ siyes cntek sgt pics yg nielam edit tu :D gn software apa yer ???

Anonymous said...

aik knp plak?china mmg 4musim la awk..

sapphire said...

Vee:: saya guna Picasa & photoscape je :)

anon:: eh..?tp china xd saljikan..
*nk jugak menang nih ehhe*

zulaikha said...

kak nilam yg cantek..
mcmnae cara pembelitan shawl anda itu?
hehehe

sapphire said...

ucu yg bongsu hehe..
akk ikut tutorial dalam entry lansung dr Nott tu.. :)

selamat mencuba :D

zulaikha said...

owh okee...:)