Friday, February 11, 2011

Day 28 - saya x sepatutnya kotorkan blog saya

memandangkan gambar kt atas nih mcm owh

eeeeEEEEeeeee !!!
weeekkkk!!! geliiiii !!! geli geli !!
mana penyapu ???mana penyapu ???!!
mana baygon  ???!! spray cepat !!spray cepat!!

LAAAARRRIIIIIII !!!

tolong buang tolong buang !!!
CEPAT!!!!

*knp semuanya mesti double??! takut sgt ke?? :p*


itu situasi bila ada seekor lipas dalam bilik saya 2 3 minggu lepas

nak tahu reaksi cik adam kita canne..??

"ma ma !!....nang nang !" sambil tunjuk ke arah bilik saya...
(nang adalah saya dan ma  adalah mummy saya...
sepatutnya tok ma jadi ma sepatutnya lang jadi nang)

adam mmg relax jer
tapi  boley nampak muka dia yg...why ?? why ??
huhu

tahu tak
lipas antara serangga yg paling kuat dan tahan lama?
boley hidup tanpa udara selama 45minit
boley survive belakang pelekat post it *contohnya* berhari2 tanpa makanan
dan lipas yg paling besar pernah dijumpai ialah 9cm dengan berat 30g

mmg xleh tahan la dengan benda2 kecik yg laju dan boley terbang nih
cukup pasal lipas
xyah nk kotorkan pemikiran dengan fikirkan lipas nih

mari cuci mata dengan perkara yg sedap sikit... :)


bye

3 comments:

Tuan Auz said...

uuu rugilak x perasan contest ni, cam menarik je wat 30days camni. seronok sikit. =D ada apa2 contest menarik gtau la nilam. =D


i pun takut lipas yang terbang!

sue. said...

hello my new darling...ur blog putih suci larh...sue suke...<3

sapphire said...

aishah: hehe..ok :)

sue:: thanx sbb singgah.. :)