14.9.10

album raya 2010

salam hari raya kelima
masih mood raya
tapi sudah ditempat kerja
dan cuma ada 3 org pekerja biasa yg berhati waja
dan 3 org boss besar berbangsa cina
boss besar melayu masih beraya
kesimpulan
semua org cuti seminggu.sambung cuti 1 malaysia.
yg budak baru mcm saya n encik is
baki cuti yg ada cuma utk hari graduasi kenduri kawen viva blablabla
ala.biasa la tu kan...org baru...mana boley cuti byk2 hehe
*sedapkan hati yg masih nk cuti*

masih di jalan raja laut
hujan lebat yg sgt
baju basah kuyup mcm main hujan
payung xde maka terpaksa redah saja
klu x ..xkn nk tggu hujan stop

ok
tujuan sebenar
nk share gambar raya
x byk pun
sikit jer hehe
gambar saya lagi r..super sikit
gmbr org lain jer yg byk hehe *tipu*

ok ok
jom kita tgk raya ala sapphire di terengganu
4 hari yg lepas

hasil di malam raya - ramai yg tanya knp x letak gmbr tgh bakar sapphire cookies?? - jawapan dia senang jer - sbb itu adalah rahasia perniagaan - ecececece - sbb kecil kecilan jer kan - huhu
rumah pertama - rumah cik yah - sampai bersama sama ngn family cu ton - budak kecik comey tu nama dia Rania - baru pandai jalan - byk mulut - mata bulat - geram - hehe
menu raya pertama rumah cik yah - nasi arab, sate , ketupat , rendang - sedap gak nasi arab - tp kata mummy x berapa nk original - huhu
menu sampingan - biskut raya - kek kepala meja - kek lapis rempah n kek buah - saya cuma amik biskut cornflakes - yg lain x minat -
rumah kedua - rumah cik long - menu utama nasi telur - tahu x nasi telur canne?? - dulu mami penah buat utk raya tahun bila ntah - leceh gak r nasi nih - tapi sedap - sedap lagi klu ala mummy - menu sampingan cm biasa biskut raya mcm2 bentuk n rasa - seperti biasa saya cuma mkn biskut cornflakes - yg lain?? huh x minat la gue - cik long bagi duit raya - weehuuuu - hehehe
rumah ke tiga - rumah cik mah - menu utama laksa terengganu kuah putih n lontong - yummm yummm fav saya!! - menu sampingan biskut raya - owh kali nih xde cornflakes - jadi saya x mkn - mkn laksa jer - sedap nyeee - mcm nk tambah 3 pinggan - tp kne control hehe
sesi bergambar - bersama cucu2 cik moh - owh diorg kne panggil saya cik lang - tp sebab sebaya - panggil biasa biasa sudaa :D
rumah sendiri hehe - menu raya pertama sate n ketupat sahaja - kek chocolate - kek lapis sarawak - kek buah kukus ala mummy yg disukai ramai -
sapphire cookies :p
bersama2 cucu2 cik long (yg berbaju belang2 amirul, farhan, akimi, firdaus, fariz (baju biru), adik ali (baju biru gelap), asyraf (plg kecik)), cousins (yanti n arin (baju kotak2)), yg pki tudung tu yaa - farhan, fariz n firdaus akan pindah london lepas raya  nih - ok  kita jumpa kt london ek :D
bersama yanti, aween n rania - aween yg akan amik pmr x lama lagi

anak anak abg jaa (cucu cik yah) - kenyang katanya - xnk mkn

anak abg in - cucu cu ton - rafiq hensem - suka klu org panggil dia abg rafiq hensem :p

 kt umah cu ton - menu raya ketiga - spaggeti - sedap - kt sini jumpa kawan2 yaa (kak ati n nuha, kak emy n emily, kak ah, faisal n beberapa org lagi yg x ingt nama apa) - kawan2 adik pun ada sama (shuhada)

kt umah abg yi (anak cik yah) - menu:: mcm biasa nasi dagang n sate - saya cuma mkn sate n biskut cornflakes - perut da stat buat hal - jadi mkn sket jer

open house kt umah kak na (anak cik yah) - singgah kejap semalam sebelum balik - menu:: nasi arab *lagi* - time nih semua ada - dari family cik moh ke cik yah *wajib* ke cu ton ke cik long n keluarga sebelah uncle nainy


ok lah
cukup lah utk album raya 2010

sampai jumpa lagi di album raya 2011
selamat hari raya
jom puasa enam
:)

2 comments:

azri said...

salam nilam..
mcm x cukup la..nape gmbar awk ade 1 je? last plk 2..

sapphire said...

hehe
nih jer gambar yg ada :D