Sunday, June 13, 2010

surat untuk anda tahu siapa awak

aishah conteng n aida dublin buat surat
saya pun nk buat surat gak lah canni
tapi nk tuju ke sape ek?
huuu

masa skoalh dulu
slalu dapat surat bawah meja
pastu balas pun letak bawah meja
ada gak yg letak dalam baldi baju dobi
owh sungguh macam macam kan
budak sekolah la katakan
masa tu mana ada handphone
saya ada..tp cik pengirim xde

ok lah surat nih dituju kepada awak tahu siapa awak
hik hik hik

kehadapan awak tahu siapa awak,
hye ! jumpa lagi
saya sihat sihat saja
baru lepas makan roti - telur goreng - sos cili - lada hitam - cheese
tu je yg mampu buat utk dinner mlm nih
sebab masa nk masak2 tu boley guna utk baiki tesis
owh saya malas nk ckp pasal tesis.sebab tahu awk mesti bosan kan.saya pun bosan gak huu
awak da makan? makan apa mlm nih?

hari nih saya ke melaka dan senawang
melaka tu saje je. alang2 ke senawang singgah melaka
saya pergi ke rumah kakak marina
1st time saya jumpa kakak marina..dia doktor kt hospital melaka
lembut jer org nya..jeles saya tahu huhu
aina n amar pun jumpa skali tadi
biasa saya tgk gmbr diorg kt facebook jer

lepas tu saya ke bandar melaka
amik gambar 2 3 keping
panas sangat la x tahan
berpeluh peluh

terus gerak ke senawang
wedding kawan ..cantik..x ingat nama apa
dia lecturer kt kdu collage
tema purple
nnt kalau anda kawen nk buat tema color apa?
klu saya lah kan..saya nk color kuning atau silver atau putih (xleh tukar color nnt x nmpk plak)

erm..apa lagi ek nk cite
mlm nih saya duk kt bilik jer
banyak kali gak dengar anjing melalak
takut saya tahu
hari tu ternampak anjing kt tangga
lepas tu..terus takut nk kuar bilik malam malam
awk plak buat apa? mesti tgk bola kan
argentina lawan apa ntah
saya x tgk. saya tgk cerekarama kt tv3 huhu
fahrin n jalil hamid yg berlakon
fahrin doktor mata..jalil hamid ayah kpd fahrin..tp dia buta
so boley agak x ending dia canne? cepat2 fikir !

sambil2 tgk cerekarama saya baiki tesis
mcm biasa lah
da mcm bosan da huhu
tp nk buat canne kne siapkan jugak
sebab lepas nih kalau org tanya
"bila nk viva??"
"da anta tesis?"
boley saya jawba dengan bangga master saya lulus dengan cemerlang - ameen -
untuk pengetahuan awk
di fakulti saya..kt ukm nih..kt fst nih
kita xkn tahu bila tarikh viva kita selagi kita submit
n kalau da submit tu..panel internal n external paling min pun akan amik masa 3 bulan utk check
jadi..saya harap awk xkn tanya lagi soalan soalan yg sama macam diorg diorg tu
kalau nk rasa pelempang saya..sila sila..hik hik
xde la..saya x over mcm tu

owh yer
awk org mana ek?
erm...saya org trg..
awk panggil pensel tekan tu apa ek?
kalau saya..dlm bahasa trg..saya sebut kalang petek
tapi ada org tu degil..dia ckp mana ada kalang petek
tapi kalang metek ... dia ckp dgn yakin plak tu..
betul ke ek??

ok lah
saya nk sambung mengadap bab 2 plak nih
abstrak n bab 1 da siap
alhamdulillah
awk doakan saya tau
kalau saya ckp canni kt mummy
mesti mummy ckp "dok cakak nk doa doh..buat la cepat2 siket"
baik lah mari dengar nasihat mummy iteeewww huhu

sekian utk kali nih
nnt saya tulis lagi
kalau free
awak jgn lupa balas yer
saya tunggu

bye
salam dr cik susun silang kata

:)




12 comments:

daging asam pedas said...

kalanggg mecekkk la baru betul
dop gitu ?

sapphire said...

haha

mana ad!
sila jgn yakin sgt hokai! :P

Hazrin said...

uihh jiwang.

sapphire said...

hazrin..
kalang petek ke kalang metek??

deena awanis said...

hihihi..comel laa kak nilam neh..

sapphire said...

huuu :)

Hazrin said...

kalang petekkk ! tapi kalau tganu sy konfius la sket, sbb sy klate. heh.

sapphire said...

ceh..org klate konon !

:P

Hazrin said...

mak ayah sy klate leeeeer.

ahmad shahrul nizam ab ghani said...

saye sbg org ganu yg tulen dgn yakinnye kate kalang petek...kalo pensel baru metek..

ye kut..heehehe(tibe2 kurg yakin plok)

Hazrin said...

kalu pengsel aku sebuk kalang, bukang metek. ha ha ha

Hazrin said...

kalu pengsel aku sebuk kalang, bukang metek. ha ha ha