baru-baru ni asaya da join baking class
lama dah teringin nak pergi baking class
tapi class ni yang untuk beginner macam saya ni la
yang tak tahu beza butter
yang tak tahu soda bikarbonat tu untuk apa
yang tak macam mana suhu oven sendiri
haha
(entah bila nak cerita pasal baking class ni)
so masa baking class ni ada diajarkan buat kek pisang
resepi nya mudah je
takyah guna mixer pun
kira macam mesti jadinya punya resepi la ni
buat kat class bukan main lagi...menjadi cantik betul
sekali balik rumah buat..hampeh 3 kali buat 3 kali mendap
rasa nak give betul. nasib baiklah bahan-bahan murah je
so kuatkanlah juga hati yang lara. try juga untuk kali keempat
text balik cikgu yang mengajar hari tu. kenapa? kenapa?
untuk kali yang keempat. Alhamdulillah. menjadi dengan cantiknya
budak-budak makan tak berhenti. mommy pun dapat rasa sikit je
so semalam buat lagi. menjadi lagi. ALhamdulillah.
rasa macam dah boleh open order.haha
kalau sesapa di area shah alam nak rasa kek pisang saya boleh la order hehe
ok meh saya share resepi kek pisang yang special sungguh ni
5 biji pisang (yang best guna pisang berangan yang dah hampir lebu)
1 cup gula
1 cup minyak
4 biji telur (gred A)
1 1/2 cup tepung
1 tsp baking powder
1 tsp soda bikarbonat (ketiga2 bahan kering ni diayak sekali)
1 tsp esen vanila
bakar pada suhu 170 deg C, selama 30-35 minit (bergantung kepada oven masing2)
ok senang kan?
silalah mencuba :)
No comments:
Post a Comment